Bedrijfsbezoeken in Peize

Geplaatst op: 26 september, 2016

Op donderdagavond 15 september jl. was er weer een OCN-bijeenkomst.  Halverwege de septembermaand gaf het weer de indruk als was het nog volop zomer. De temperaturen waren zelfs ten tijde van de bijeenkomst, namelijk om 19.30 uur, nog royaal boven de 20 graden.

De aftrap van deze OCN-bijeenkomst werd gegeven door Dijkstra Lastechniek in Peize. De heer Jurjen Dijkstra gaf een presentatie op de entresol in zijn bedrijfshal. Het onderwerp was uitermate interessant, zo werd door iedereen onderschreven, zodat de warmte gelukkig niet te overheersend was.

In een half uur tot drie kwartier werden de aanwezigen bijgepraat over al hetgeen Dijkstra Lastechniek doet. Ze leveren las- en snijtechnische producten, repareren deze, upgraden deze, leveren allerlei toebehoren, etc., etc.. Aansluitend vond er een kleine lasdemonstratie plaats.

Bijna exact op tijd werd vervolgens het tweede bedrijf bezocht, IBV Venema BV in Peize. Hier werden de leden ontvangen door beide eigenaren, de heren Bert Venema en Frits Smilda. Ook hier werden de leden met veel enthousiasme door de beide heren op de hoogte gebracht van de activiteiten van het bedrijf en haar medewerkers. Bert Venema houdt zich voornamelijk bezig met de particuliere opdrachtgever en Frits Smilda met de grotere, en zakelijke projecten.

Het was een zeer interessante avond. De innerlijke mens werd goed verzorgd. De koffie met koek bij Dijkstra Lastechniek, stilde de eerste honger, en de borrel met hapjes bij IBV Venema ronde het geheel af.

Een kleine greep van de berichten die het bestuur van OCN naar aanleiding van deze avond heeft ontvangen en die zij u niet wil onzeggen:
De gastheren willen de OCN-leden graag bedanken voor het  in de gelegenheid stellen om hun bedrijf te mogen presenteren! Leden van OCN waren zeer geïnteresseerd in bepaalde processen, mede daardoor is de avond voor hun als zeer positief ervaren.

Tevens waren er complimenten van de leden naar de gastheren toe:
“Bedankt voor de zeer geslaagde avond bij jullie in Peize. Zeer interessant, en prachtig dat onze gemeente en OCN-club dergelijke ondernemers en bedrijven heeft. En  in de warme late avond op het ‘terras’ van IBV, hebben we ook nog  even heerlijk na kunnen zitten. Veel mooier kunnen we bedrijfsbezoeken niet krijgen”.

Kortom… ook met betrekking tot deze activiteit gold weer: voor ondernemers en door ondernemers van OCN.