Terugblik op de Buzz on Tour

Geplaatst op: 29 mei, 2017

11 mei deed de Buzz on Tour de Gemeente Noordenveld aan. De Bus stopte om 12.00 uur bij de Buzzhalte op de parkeerplaats van Villeroy & Boch die hun locatie ter beschikking hadden gesteld voor deze bijeenkomst.

Na een kennismakingsronde onder het genot van een kopje koffie en heerlijke broodjes volgde rond 12.30 uur het tafelgesprek met diverse lokale ondernemers, wethouder Henk Kosters en burgemeester Klaas Smid over Werk & Mantelzorg. Vanwege het prachtige weer vond dit buiten plaats waar Villeroy & Boch hadden gezorgd voor een gezellige zitplaats.

“De handrem moet er af”, betoogde wethouder Kosters, gezeten achter het stuur van de “Buzz”. Met andere woorden: aandacht voor werk en mantelzorg levert alleen maar een win win situatie op voor werknemer en dus ook zeker en vooral voor de werkgever. Dit bleek ook duidelijk uit het tafelgesprek waaraan naast ondernemers twee werkende mantelzorgers waren aangeschoven. Vanuit hun praktijk hebben ze aangegeven hoe voorkomen kan worden dat ze uitvallen door een te grote belasting en ook hun eigen verantwoordelijkheid daar in. Ervaringen werden uitgewisseld en ondernemers spraken openhartig over aanpak, mogelijkheden en uitdagingen om problemen op de werkvloer te voorkomen en hun bedrijf mantelzorgvriendelijk(er) te maken. Een inspirerende bijeenkomst, georganiseerd door NaoberLoket Werk & Mantelzorg, moet zeker een vervolg krijgen, zo was de algemene conclusie. Wordt vervolgd: Werk & Mantelzorg.