Toekomstbestendig ondernemen met het “Koploperproject”.

Geplaatst op: 03 september, 2019

In oktober start in de gemeente Noordenveld het Koploperproject. Dit project helpt mkb-bedrijven in één jaar tijd duurzamer ondernemen.

Duurzaam ondernemen

Steeds meer ondernemers willen zelf een bijdrage leveren aan verduurzaming. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet alleen steeds meer een voorwaarde voor het bestaansrecht van bedrijven, het biedt ook veel kansen om te innoveren en te groeien. Toekomstbestendig ondernemen dus. Om bedrijven hierbij te ondersteunen, biedt de gemeente Noordenveld, in samenwerking met OCN, vooruitstrevende ondernemers de gelegenheid om zeer voordelig deel te nemen aan het Koploperproject. Aan dit project deden de afgelopen jaren al zo’n 350 bedrijven in Noord-Nederland mee. Deelnemers kunnen gebruik maken van de voucherregeling ‘Ik Ben Drents Ondernemer’ van de provincie, waarmee het grootste deel van de kosten wordt vergoed.

Voor wie?

Het Koploperproject richt zich op vooruitstrevende mkb-bedrijven met een omvang van minimaal 10 medewerkers. Via het project krijgen mkb-bedrijven kennis, tools en een netwerk om duurzaam te gaan ondernemen. Onderdeel van het project zijn o.a. een degelijke nulmeting, zodat de ondernemer precies weet wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden en een praktisch actieplan, waarmee duurzaam ondernemen een permanent verbeterproces wordt binnen het bedrijf. De uitkomsten en plannen worden gedeeld met de andere deelnemende bedrijven uit de regio. Zo leren de bedrijven van elkaar, breiden ze hun netwerk uit en ontstaan nieuwe samenwerkingen.

Meer informatie

Aan het Koploperproject kunnen maximaal 15 bedrijven meedoen, dus meld u snel aan. Dat kan via Jaap de Vries van DZyzzion: info@dzyzzion.nl, 0655 837273. Meer informatie vindt u op: https://www.dzyzzion.nl/koploperproject